17 ian. 2010



"Lumea nu se ingramadeste numai in jurul negustorilor de iluzii"
(idee preluata din "Caietele lui Cioran" si adaptata lumii si oamenilor ce ne inconjoara)....

Intre adevar si minciuna exista o poarta, instabila, de acceea multi oameni, trec prin ea. Poarta reprezinta realitatea noastra, lumea oamenilor.
In conceptia multor filozofi aceste doua lumi sunt paralele si de aceea cei din lumea adevarului trec cu usurinta in universul paralel,al iluziilor, a minciunii, dar lumea noastra se invarte in ingramadita in universul iluziilor.
Cu un scop bine determinat,pentru negustorii iluziilor, dar inexplicabil pentru ceilalti, lumea se ingramadeste in minciuna, iluzie, irealitate, in ilizii puse de oameni, negustorii de iluzii incearca sa ademeneasca, dar fara buna stiinta in acest univers paralel. Odata intrat in acest univers, nu mai ai prieteni, nu te mai cunoaste nimeni, petru ca, ai devenit un adevarat negustor de iluzii, un crud adevar. Multi sunt cei care vor sa treaca din nou prin poarta, spre cer, dar iadul nu permite, iar prin mai multe iluzii, care pentru noi muritorii, sunt valoroase, ramai...
Pentru ca oamenii sa ramana in cer trebuie sa cunoasca, intelegerea si cunoasterea foarte bine a celor doua lumi, dar totusi acest lucru este imposibil pentru realitatea oamenilor. Cei ce stau in universul adevarului, nu cunosc iadul, universul paralel al iluziilor, dar cei ce traiesc in iluzii, traiesc si vor trai in iluzii, pana la trecerea in alt univers necunoscut pentru cei vii.
In concluzie lumea noastra este condusa si totodata distrusa de lipsa adevarului din viata acestor negustori de iluzii, care au fost si vor fi in jurul nostru pana cand nisipurile timpului se vor opri..

N.A.

vreau sa vad lumina din intunericul noptii si intunericul din lumina zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu